Overslaan en naar de inhoud gaan

De heer Blom (45 jaar) kwam bij het Juridisch Loket met een probleem: zijn overburen hadden een vreselijke lamp boven hun deur hangen. Die lamp gaf fel, lelijk licht en brandde de hele nacht. De heer Blom vond dat belachelijk. Hij had er ook last van, want de lamp scheen in zijn huiskamer en slaapkamer. De heer Blom sliep er slecht door en werd steeds bozer. Kon het Juridisch Loket niet regelen dat die lamp weg moest?

De medewerker van het Juridisch Loket vroeg of de heer Blom het probleem al met zijn overburen had besproken. ‘Nee’, zei hij, ‘ze luisteren toch niet naar me. Mensen met zo’n asociale lamp kunnen toch niet aardig zijn?’

De heer Blom kreeg het advies om het toch te proberen. In een rechtszaak moet je namelijk ook laten zien dat je je best deed voor een oplossing. De heer Blom ging mopperend akkoord.

Toen ze dat vertelde, vond ik die lamp meteen minder irritant
de heer Blom

Een week later kwam de heer Blom terug. Het probleem was opgelost. Hij had aangebeld bij het huis met de lamp. Daar bleek mevrouw Vos (81 jaar) te wonen. Alleen, want haar man overleed 3 jaar geleden. Mevrouw Vos vertelde dat ze erg bang is voor dieven. Met de lamp voelt ze zich veiliger.

De heer Blom snapte dat eigenlijk best, hij vond de lamp meteen al minder irritant. Mevrouw Vos was verbaasd dat haar lamp overlast gaf. Ze wilde best zorgen voor zachter licht, maar ze wist niet hoe dat allemaal moest. De heer Blom sprak daarom met haar af dat hij een nieuwe lamp voor haar gaat kopen. En hij gaat die lamp ook installeren. Nu zijn ze allebei tevreden.

De namen in dit verhaal zijn veranderd voor de privacy van deze personen.

 

 

Terug naar boven Shape