Stageplekken

Ben jij student aan een aangesloten Hogeschool Rechten of SJD en zoek je per februari 2017 nog een stageplaats? Solliciteer dan bij het Juridisch Loket en help mee aan een rechtvaardige maatschappij.

Wie zijn wij?

Stichting het Juridisch Loket, is erop gericht om de burger op een open en transparante manier gratis hoogwaardige juridische informatie en advies te verstrekken. Het Juridisch Loket is er voor alle burgers die niet zelf de toegang tot het recht weten te vinden. Het Juridisch Loket is een zakelijke betrouwbare gesprekspartner die de weg wijst in het recht en tevens een rol speelt in het aanbieden van alternatieve geschillenbeslechting. De organisatie is ambitieus, staat midden in de maatschappij en biedt zijn medewerkers een stimulerende werkomgeving. Het Juridisch Loket is een landelijk werkende organisatie met dertig vestigingen.

Wat bieden we?

Als stagiaire help je klanten door middel van vraagverheldering en het beantwoorden van uiteenlopende hulpvragen. Afwisselend verstrek je via de diverse contactkanalen, zoals telefoon en balie, juridische informatie en advies aan klanten. Daarnaast verzorg je de registratie van klantcontacten. Als stagiaire maak je situatie analyses, bestudeer je relevante wet- en regelgeving en stel je indien nodig brieven op. Indien noodzakelijk, verwijs je gericht naar externe deskundigen en organisaties. Je wordt als stagiaire, analoog aan de werkwijze van een juridisch medewerker bij het Juridisch Loket, ingezet als generalist.

Het Juridisch Loket biedt studenten van de opleidingen HBO recht en HBO SJD de mogelijkheid om in de periode vanaf februari 2017 stage te lopen bij de volgende vestigingen:

Vestiging Minimale Stageduur
 Alkmaar  10 maanden, 32 uur per week
 Almere  10 maanden, 32 uur per week
 Assen  5 maanden, 32 uur per week
 Breda  6 maanden, 32 uur per week
 Den Bosch  6 maanden, 32 uur per week
 Den Haag  10 maanden, 32 uur per week
 Eindhoven  5 maanden, 32 uur per week
 Emmen  5 maanden, 32 uur per week
 Groningen  7 maanden, 32 uur per week
 Haarlem  10 maanden, 32 uur per week
 Heerlen  5 maanden, 32 uur per week
 Leeuwarden  5 maanden, 32 uur per week
 Leiden  10 maanden, 32 uur per week
 Lelystad  10 maanden, 32 uur per week
 Maastricht  5 maanden, 32 uur per week
 Middelburg  6 maanden, 32 uur per week
 Roermond  5 maanden, 32 uur per week
 Tilburg  6 maanden, 32 uur per week
 Zaandam  10 maanden, 32 uur per week
 Zutphen  10 maanden, 32 uur per week

Functie eisen

  • juridische basiskennis op HBO niveau 
  • analytische vaardigheden 
  • uitstekende communicatieve vaardigheden 
  • goede beheersing Nederlandse taal 
  • klantgerichtheid 
  • goede kennis van sociale instanties en organisaties 
  • het kunnen werken in teamverband

Inwerken en begeleiding

Je wordt ingewerkt en begeleid volgens een inwerkprogramma door een ervaren juridisch medewerker.

Vergoeding  

Stage/afstudeervergoeding: €  250,00 bruto per maand op basis van 36 uur

Informatie en reactie

Als je wilt solliciteren, richt je motivatiebrief met CV vóór 6 november 2016 o.v.v. je voorkeursvestigingen, naar de afdeling P&O (phjl@juridischloket.nl). Reacties na de sluitingsdatum van 6 november 2016, nemen we niet in behandeling. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in november 2016.  Met je voorkeur voor vestiging zullen wij zo veel mogelijk rekening houden. Het kan echter voorkomen dat je stageverzoek wordt meegenomen in de selectieprocedure bij een andere vestiging van het Juridisch Loket.

Deel deze pagina:
Naar boven

Disclaimer

Het Juridisch Loket is zorgvuldig als het gaat om het geven van betrouwbare en actuele informatie aan de bezoekers van deze website. Zij kan echter niet garanderen dat deze informatie altijd foutloos, volledig en actueel is. Daarom kunnen aan de informatie op deze website alsmede eventueel advies - per e-mail, via de vraagfunctie of op pagina’s van deze website - geen rechten worden ontleend. Verder aanvaardt het Juridisch Loket geen aansprakelijkheid voor schade als gevolg van onjuistheden of onvolledigheden in de aangeboden informatie, noch voor schade die het gevolg is van problemen veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van informatie via het internet, zoals storingen of onderbrekingen van of fouten of vertraging in het verstrekken van informatie of diensten door Het Juridisch Loket of door u aan het Juridisch Loket door middel van de website of anderszins langs elektronische weg.

Op de website kunnen hyperlinks of andere verwijzingen naar informatie van (niet-)commerciële instellingen en organisaties zijn opgenomen. Het Juridisch Loket is niet verantwoordelijk voor de inhoud van die websites en informatie van derden.

Op de inhoud van de website, waaronder begrepen maar niet beperkt tot de teksten, look and feel, geluid- en beeldmateriaal, afbeeldingen, software, vormgeving, merken, logo’s, enige andere informatie en databanken rusten intellectuele eigendomsrechten welke aan het Juridisch Loket, haar licentiegevers en/of haar partners toebehoren. Deze inhoud mag uitsluitend worden gebruikt om van de website en de daarop aangeboden diensten gebruik te maken. Zonder uitdrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van het Juridisch Loket mag u de inhoud niet voor andere doeleinden aanwenden, waaronder begrepen, maar niet beperkt tot het verveelvoudigen en/of openbaar maken daarvan dan wel het verstrekken daarvan aan derden, al dan niet voor commerciële doeleinden.