Voorbeeldbrief herinnering loonvordering | Het Juridisch Loket Overslaan en naar de inhoud gaan
Let op: Door het coronavirus zijn al onze vestigingen gesloten. Heeft u een juridische vraag? Bel of mail. De wachttijd aan de telefoon is langer dan normaal.

Zo herinnert u aan uw loonvordering

Betaalt uw werkgever uw loon niet of niet volledig uit? En reageert hij niet op uw brief waarin u vraagt om uw loon? Met een herinnering loonvordering geeft u de werkgever een laatste kans om uw loon uit te betalen.

  • U moet eerst een loonvordering sturen. Werkt uw werkgever hieraan mee? Dan hoeft u verder niets meer te doen.
  • Krijgt u geen reactie? Schrijf dan een aangetekende brief (voorbeeldbrief herinnering loonvordering) aan uw werkgever. Herinner hem aan uw eerste brief en vraag om een wettelijke rente en verhoging.
  • Krijgt u nog steeds geen reactie? Neem dan contact met een van onze juristen of ga direct naar een advocaat. Heeft u een rechtsbijstandverzekering of bent u lid van een vakbond? Schakel deze dan in.

Belangrijk om te weten

  • Dit is een voorbeeldbrief van het Juridisch Loket. U kunt deze brief aanpassen aan uw situatie.
  • U bent zelf verantwoordelijk voor uw brief.
  • Verstuur de brief aangetekend én per gewone post. Bewaar een kopie voor uzelf.

Lees meer over dit onderwerp

Wat kan ik doen als mijn werkgever mijn salaris niet (op tijd) betaalt?

Gratis
Download voorbeeldbrief Page 1
Hulp nodig bij uw brief? Bel ons 0900 - 8020 € 0,10 p/min* maandag tot en met donderdag 09.00 – 12.30 uur en 13.30 - 17.00 uur. Op vrijdag 9.00 - 13.00 uur. U krijgt een van onze juristen aan de telefoon.
E-mail ons Uw e-mail wordt binnen 5 werkdagen beantwoord door een van onze juristen. Bezoek ons Kom langs tijdens het inloopspreekuur op een van onze locaties
Terug naar boven Shape