Overslaan en naar de inhoud gaan

Zo stelt u de andere partij aansprakelijk

  • Vul het Europees schadeformulier in en stuur dit op naar uw eigen verzekeraar. Soms stelt uw verzekeraar de andere partij aansprakelijk. U hoeft deze brief dan niet te sturen. 
  • Heeft uw kind letselschade? Vraag dan advies aan uw rechtsbijstandverzekering. Of neem contact op met een van onze juristen.
  • Maak een lijst van de schade en kosten die u heeft en die u nog verwacht. Stuur dit schadeoverzicht mee met uw brief. Stuur ook bewijzen mee zoals foto’s of getuigenverklaringen.
  • Stuur onze voorbeeldbrief naar de bestuurder en leg uit waarom u vindt dat deze persoon aansprakelijk is voor de schade. 
  • Wil de bestuurder de schade niet vergoeden of krijgt u geen reactie? Vraag dan advies aan uw rechtsbijstandverzekering. Of neem contact op met een van onze juristen.

Belangrijk om te weten

Verstuur de brief per post of e-mail. Heeft u bewijs nodig dat de ander uw brief heeft ontvangen? Bijvoorbeeld omdat u naar de rechter, een geschillencommissie of de Huurcommissie wilt? Dan is het voldoende bewijs als de ander schriftelijk op uw brief of e-mail reageert.

Krijgt u geen reactie? Stuur dan de brief per aangetekende post.

Bewaar een kopie van de brief voor uzelf. Bewaar ook het verzendbewijs en het bewijs dat uw brief is ontvangen, geweigerd of niet opgehaald.

Lees meer over dit onderwerp

Gratis
Hulp nodig bij uw brief? Bel ons
Bezoek ons Kom langs tijdens het inloopspreekuur op een van onze locaties.
Terug naar boven Shape