Vacature Juridisch Medewerker Leeuwarden

Voor onze vestiging in Leeuwarden, tevens inzetbaar in Cluster Noord (Groningen/Assen/Emmen), zijn wij op zoek naar een:

Juridisch Medewerker m/v 32 uur per week

Functie-omschrijving

Als Juridisch Medewerker verleen je zelfstandig hulp aan klanten door middel van vraagverheldering en het beantwoorden van uiteenlopende hulpvragen. Afwisselend verstrek je telefonisch, via e-mail, aan de balie en op het spreekuur op adequate en juiste wijze juridische informatie en advies aan klanten. Je bent oplossingsgericht en benut kansen voor mediation en bemiddeling. Indien noodzakelijk, verwijs je gericht naar externe deskundigen en organisaties. Daarnaast verzorg je de correcte registratie van klantcontacten. Als professional consulteer je regelmatig collega’s en lever je vanuit je eigen deskundigheid een bijdrage aan de professionalisering van de organisatie.

Functie-eisen

  • Minimaal een voltooide opleiding HBO Rechten of Sociaal Juridische Dienstverlening of een master Nederlands Recht;
  • Bij voorkeur werkervaring binnen de juridische dienstverlening;
  • Ervaring en affiniteit met applicaties en ICT;
  • Goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden;
  • Analytische vaardigheden en oordeelsvorming;
  • Klantgerichtheid;
  • Overtuigingskracht en zelfvertrouwen.

Salaris en aanstelling

De functie van Juridisch Medewerker is ingeschaald in schaal H van de CAO Rechtsbijstand 
(€ 2.435,- tot maximaal € 3.326,- op basis van 36 uur per week). In de CAO Rechtsbijstand is o.a. een eindejaarsuitkering 8,3% en diverse personeelsvoorzieningen opgenomen. Aanstelling vindt vooralsnog plaats voor de duur van een jaar. Bij gelijkblijvende bedrijfsvoering met de mogelijkheid tot verlenging bij goed functioneren.

Reactie

Als je wilt solliciteren, stuur dan je motivatie en CV vóór 1 mei 2017 naar de afdeling HR, e-mail PenO@juridischloket.nl. De sollicitatiegesprekken worden naar zo spoedig mogelijk na 1 mei 2017 gehouden. 

Wie zijn wij

Stichting het Juridisch Loket is erop gericht om de burger op een open en transparante manier gratis hoogwaardige juridische informatie en advies te verstrekken. Het Juridisch Loket is er voor alle burgers met een juridische vraag, waarbij kwetsbare groepen in de samenleving, zoals ouderen, laagopgeleiden, mensen met beperkte sociale vaardigheden, personen met een andere culturele achtergrond, speciale aandacht hebben. Het Juridisch Loket is een zakelijke betrouwbare gesprekspartner die de weg wijst in het recht en tevens een rol speelt in het aanbieden van alternatieve geschillenbeslechting. De organisatie is ambitieus, staat midden in de maatschappij en biedt zijn medewerkers een stimulerende werkomgeving. Het Juridisch Loket is een landelijk werkende organisatie met dertig vestigingen. Vanuit het hoofdkantoor in Utrecht (Hoog Catharijne) worden de 30 vestigingen ondersteund door de verschillende stafafdelingen Marketing & Communicatie, F&F, ICT en HR.