Online boekingskantoor CasaSky lijkt luchtkasteel

vrijdag 24 juli 2015

Het Juridisch Loket signaleert de laatste tijd veel klachten over het online boekingskantoor CasaSky. Deze Duitse ondernemer verkocht spookvliegtickets naar Marokko en annuleerde in juli alle vluchten.

Vanwege de aantrekkelijk lage prijzen boekten veel Belgische en Nederlandse consumenten via casasky.net. Het online boekingskantoor gevestigd in Keulen (Duitsland) verkocht niet bestaande tickets van Amsterdam, Düsseldorf of Brussel naar Nador (Marokko). Casasky liet onlangs weten dat alle vluchten in juli zijn geannuleerd. Gedupeerden lukt het niet meer om in contact te komen met de Duitse ondernemer. 

Hele families die hun ticket zelfs al vorig jaar boekten, blijven nu teleurgesteld achter in Nederland. De reis waar zij zo lang naar hadden uitgekeken gaat niet door. Een familie kwam er pas op de luchthaven achter dat zij een niet bestaand ticket hadden geboekt. Jan Albert Waal, algemeen directeur van het Juridisch Loket: “We leven enorm mee met de gedupeerde reizigers. Omdat het om een buitenlandse ondernemer gaat adviseren wij gedupeerden om contact op te nemen met het Europees Consumenten Centrum (ECC) via: 030-2326440. U kunt ook direct een klacht indienen via het online klachtenformulier op www.eccnederland.nl. Gedupeerden die de tickets per creditcard hebben betaald, adviseren wij om direct contact op te nemen met de creditcardmaatschappij om een terugstortverzoek in te dienen.”

Tips van het Juridisch Loket bij het online boeken van vliegtickets:

  1. Check altijd of de maatschappij waarmee je vliegt bekend is.
  2. Check of het vluchtnummer bestaat en met welke maatschappij je vliegt.
  3. Is de site Nederlandstalig, dan moeten ook de algemene voorwaarden in het Nederlands zijn.
  4. Als de prijs te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo.
  5. Bij twijfel over de betrouwbaarheid van een buitenlandse website, kunt u contact opnemen met het ECC.

Het Juridisch Loket waarschuwt ook voor boeken via online boekingskantoren Zonfly.nl en Flypersia.de. Deze laatste is gevestigd op hetzelfde adres in Keulen als CasaSky.

Deel deze pagina:
Naar boven

Disclaimer

Het Juridisch Loket is zorgvuldig als het gaat om het geven van betrouwbare en actuele informatie aan de bezoekers van deze website. Zij kan echter niet garanderen dat deze informatie altijd foutloos, volledig en actueel is. Daarom kunnen aan de informatie op deze website alsmede eventueel advies - per e-mail, via de vraagfunctie of op pagina’s van deze website - geen rechten worden ontleend. Verder aanvaardt het Juridisch Loket geen aansprakelijkheid voor schade als gevolg van onjuistheden of onvolledigheden in de aangeboden informatie, noch voor schade die het gevolg is van problemen veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van informatie via het internet, zoals storingen of onderbrekingen van of fouten of vertraging in het verstrekken van informatie of diensten door Het Juridisch Loket of door u aan het Juridisch Loket door middel van de website of anderszins langs elektronische weg.

Op de website kunnen hyperlinks of andere verwijzingen naar informatie van (niet-)commerciële instellingen en organisaties zijn opgenomen. Het Juridisch Loket is niet verantwoordelijk voor de inhoud van die websites en informatie van derden.

Op de inhoud van de website, waaronder begrepen maar niet beperkt tot de teksten, look and feel, geluid- en beeldmateriaal, afbeeldingen, software, vormgeving, merken, logo’s, enige andere informatie en databanken rusten intellectuele eigendomsrechten welke aan het Juridisch Loket, haar licentiegevers en/of haar partners toebehoren. Deze inhoud mag uitsluitend worden gebruikt om van de website en de daarop aangeboden diensten gebruik te maken. Zonder uitdrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van het Juridisch Loket mag u de inhoud niet voor andere doeleinden aanwenden, waaronder begrepen, maar niet beperkt tot het verveelvoudigen en/of openbaar maken daarvan dan wel het verstrekken daarvan aan derden, al dan niet voor commerciële doeleinden.