IJsvrij

donderdag 29 januari 2015

Heeft u ook wel eens haast en geen tijd om ’s ochtends de autoruiten goed te krabben? Let op, want de politie bekeurt bij slecht zicht. Lees hier de tips waarmee u een fikse bekeuring voorkomt.

Zicht

Een van de verkeersregels is dat u goed zicht moet hebben door uw autoruiten. Het ijsvrij maken van uw autoruiten alleen is hierbij niet voldoende. De ruitenwissers en ruitensproeier moeten ook in orde zijn. Daarnaast moet de ontwaseming werken. Als u een van deze zaken niet op orde heeft, loopt u de kans op een bekeuring.

Verkeersboete

Afhankelijk van hoe slecht het zicht is, kan de verkeersboete oplopen tot wel € 360,-. Kijk voor meer informatie over de boetes op de website van het Openbaar Ministerie.

Tips

Voorkom een fikse bekeuring door:

  1. de ruiten goed schoon te maken
  2. te zorgen voor goede ruitenwissers
  3. de ruitensproeiervloeistof op tijd bij te vullen
  4. de ontwaseming van de auto te checken
Deel deze pagina:
Naar boven

Disclaimer

Het Juridisch Loket is zorgvuldig als het gaat om het geven van betrouwbare en actuele informatie aan de bezoekers van deze website. Zij kan echter niet garanderen dat deze informatie altijd foutloos, volledig en actueel is. Daarom kunnen aan de informatie op deze website alsmede eventueel advies - per e-mail, via de vraagfunctie of op pagina’s van deze website - geen rechten worden ontleend. Verder aanvaardt het Juridisch Loket geen aansprakelijkheid voor schade als gevolg van onjuistheden of onvolledigheden in de aangeboden informatie, noch voor schade die het gevolg is van problemen veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van informatie via het internet, zoals storingen of onderbrekingen van of fouten of vertraging in het verstrekken van informatie of diensten door Het Juridisch Loket of door u aan het Juridisch Loket door middel van de website of anderszins langs elektronische weg.

Op de website kunnen hyperlinks of andere verwijzingen naar informatie van (niet-)commerciële instellingen en organisaties zijn opgenomen. Het Juridisch Loket is niet verantwoordelijk voor de inhoud van die websites en informatie van derden.

Op de inhoud van de website, waaronder begrepen maar niet beperkt tot de teksten, look and feel, geluid- en beeldmateriaal, afbeeldingen, software, vormgeving, merken, logo’s, enige andere informatie en databanken rusten intellectuele eigendomsrechten welke aan het Juridisch Loket, haar licentiegevers en/of haar partners toebehoren. Deze inhoud mag uitsluitend worden gebruikt om van de website en de daarop aangeboden diensten gebruik te maken. Zonder uitdrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van het Juridisch Loket mag u de inhoud niet voor andere doeleinden aanwenden, waaronder begrepen, maar niet beperkt tot het verveelvoudigen en/of openbaar maken daarvan dan wel het verstrekken daarvan aan derden, al dan niet voor commerciële doeleinden.