Persbericht: Juridisch Loket tikt bijna miljoen aan
Afgelopen jaar steeg het aantal klantcontacten bij het Juridisch Loket met 14,3% tot 964.214. Het aantal unieke bezoekers aan de website verdubbelde tot maar liefst 2,5 miljoen in 2013. De toenemende behoefte aan juridische hulp vraagt om innovatieve oplossingen.
Forse toename hulpvraag
Het aantal vragen aan het Juridisch Loket stijgt, al sinds de oprichting van de stichting in 2005. De toename komt enerzijds doordat de overheid stimuleert om juridische vragen in de eerste lijn te beantwoorden. Anderzijds komen steeds meer mensen in de problemen door de aanhoudende economische crisis. Veel vragen gaan dan ook over ontslag, schulden en echtscheiding.
Videospreekuur
Omdat een juridisch probleem vaak ingewikkeld is en emotioneel, is persoonlijk advies van een jurist veelal gewenst. Bij voorkeur telefonisch en via de balie. Via de website kunnen klanten bovendien chatten. Op plaatsen waar het Juridisch Loket minder goed bereikbaar is, biedt het Juridisch Loket nu ook e-hulp door middel van videospreekuren.
Algemeen directeur Jan Albert Waal: “Onze klanten hebben vaak weinig te besteden. Een innovatieve oplossing als het houden van videospreekuren scheelt hen zowel reistijd als reiskosten. De eerste ervaringen met deze vorm van dienstverlening zijn zeer positief.”
De videospreekuren worden vooralsnog alleen in het oosten van het land aangeboden. In een speciaal ingerichte kamer in het gemeentehuis van Apeldoorn en Lochem maken burgers met een juridisch probleem live verbinding met een jurist van het Juridisch Loket.
App
Naast de online spreekuren heeft het Juridisch Loket een app ontwikkeld die helpt bij het beantwoorden van een juridische vraag en die overzicht geeft. Zo is er een checklist en een handig lijstje met contacten die vaak nodig zijn bij het oplossen van het probleem.
Alle actuele berichten